Τετάρτη , 20 Ιανουάριος 2021
Προειδοποιεί η Maersk για πιθανό πλήγμα στις μεταφορές φορτίων

Προειδοποιεί η Maersk για πιθανό πλήγμα στις μεταφορές φορτίων

Ο δανέζικος ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk προειδοποίησε σήμερα ότι οι εντάσεις στο εμπόριο και η οικονομική επιβράδυνση μπορεί να φρενάρουν την αύξηση των μεταφορών φορτίων.

Η Maersk, η μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρία εμπορευματοκιβωτίων, της οποίας οι οικονομικές επιδόσεις θεωρούνται βαρόμετρο για τις τάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η μείωση στους όγκους των κοντέινερ αντισταθμίστηκε από τα υψηλότερα ναύλα φορτίου.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, των ΗΠΑ και της Κίνας, οδήγησε σε «ενδείξεις μείωσης» στους όγκους εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

«Οι νέοι δασμοί μπορεί πιθανόν να μειώσουν την αναμενόμενη αύξηση στους παγκόσμιους όγκους εμπορευματοκιβωτίων κατά έως 1 ποσοστιαία μονάδα» ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk Σέρεν Σκόου.

Η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων, τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,24 δισεκ. δολαρίων για το τρίμηνο, συγκριτικά με 1,25 δισεκ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters. Τα έσοδα για την περίοδο αυτή διαμορφώθηκαν στα 9,54 δισεκ. δολάρια, οριακά χαμηλότερα από τα 9,62 δισεκ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή