Σάββατο , 9 Δεκέμβριος 2023

Πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου μετά τον βηματοδότη: «Θα συνεχίσω το νέο τρόπο ζωής με συνεχή άσκηση»

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πραγματοποίησε παρέμβασή του στο 10ο Regional Growth Conference, το οποίο διεξάγεται στην Πάτρα. Ο Γ. Παπανδρέου συνομίλησε διαδικτυακά με τον δημοσιογράφο, Αθανάσιο Ελλις, το Σάββατο (11/6), σε μία εξ αναβολής συζήτηση, καθώς ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει με φυσική παρουσία την περασμένη Πέμπτη (9/6), ημέρα έναρξης του Συνεδρίου, ωστόσο ήταν η ημέρα που του τοποθετήθηκε ο βηματοδότης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές που δέχτηκε για ταχεία ανάρρωση μετά την ξαφνική περιπέτεια της υγείας του και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι στις επάλξεις μετά από 2 ημέρες διακοπής. Πολύ σύντομα θα συνεχίσω το νέο τόπο ζωής με συνεχή άσκηση και όσο μπορεί κανείς να αθλείται γιατί είναι σημαντικό κομμάτι για την ζωή όλων μας».

Παπανδρέου: Αν η Ευρώπη δεν έχει αμυντική αυτονομία τότε, δεν θα έχει την σιγουριά και την ασφάλειά της

Εκτός από την πρόσφατη τοποθέτηση βηματοδότη, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε μέσω της παρέμβασής του στις εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν για την Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αν πετύχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πως μπορεί δια της βίας να επιβάλει τον στόχο του, θα δώσει θάρρος και σε παρόμοιους ηγέτες να προχωρούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Για την Ευρώπη εξήγησε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη αυτονομία τόσο ενεργειακή όσο και αμυντική και όπως είπε, «αν η Ευρώπη δεν έχει την αμυντική της αυτονομία τότε δεν θα έχει την σιγουριά και την ασφάλειά της».

Για τις εξελίξεις με την Τουρκία υπογράμμισε πως αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει στόχο την εκλογική του επιβίωση, τότε δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι ενέργειές του.


Πηγή