Τετάρτη , 4 Μάιος 2022

Ραντεβού έξω από το Ειρηνοδικείο δίνουν οι Χιώτες

Παγχιακό κάλεσμα για δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου, απηύθυνε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Μιχάλης Βουρνούς.

Το κάλεσμα δίνεται στον απόηχο της προσφυγής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της προσωρινής διακοπής των εργασιών επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ. που επιδίωξε και πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Χίου.

«Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές. Το γεγονός ότι το Υπουργείο προσέφυγε αστραπιαία χωρίς να έχει ανακύψει κάποιον νέο δεδομένο σχετικά με την υπόθεση, είναι προσβλητικό και για τον Δήμο αλλά και για την ίδια τη Δικαιοσύνη. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η απόφαση για προσωρινή διακοπή των εργασιών μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Καλώ τους Χιώτες να συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστήριο για να στείλουν το μήνυμα ότι η επαύξηση της δυναμικότητας της ΒΙ.ΑΛ. άνευ όρων και προϋποθέσεων, έχει μοναδικό στόχο την αύξηση μόνο της δυναμικότητας και όχι την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Το κάλεσμα του Δημάρχου χαιρέτισε και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στ. Καμπούρης, σημειώνοντας ότι έστω και αργά η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την αξία των δυναμικών διεκδικήσεων. «Αν κάνατε νωρίτερα αυτά που σας λέγαμε δεν θα είχαμε φθάσει εδώ σήμερα», σχολίασε.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: politischios.gr

localStorage.clear();


Πηγή