Παρασκευή , 12 Αύγουστος 2022

Ρόδος: 30χρονος «έφαγε» 20.000 ευρώ από ιερέα, υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο

Ένοχος για το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος ενός ιερέα ακριτικού νησιού κρίθηκε ένας 30χρονος Λαρισαίος.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική» της Ρόδου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης στο διάστημα από 3 Απριλίου 2018 έως 6 Ιουλίου 2020 εξανάγκασε τον ιερέα -που σήμερα δεν είναι εν ζωή- να του καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ σταδιακά υπό την απειλή ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του.

Ο ιερέας είχε γνωρίσει το 2012 τον κατηγορούμενο στο νησί, το οποίο επισκεπτόταν σε διάφορες εορτές για να πουλά εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη. Μετά την γνωριμία τους, επικοινώνησε μαζί του, όπως κατήγγειλε ο ιερέας, και του είπε ότι έχει φωτογραφίες του, χωρίς να προσδιορίζει τι απεικονίζουν κι ότι αν δεν του κατέβαλε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ θα τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας φέρεται να φοβήθηκε από άγνοια για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με τις φωτογραφίες του και του κατέβαλε το ποσό σε λογαριασμό που του υπέδειξε στην Εθνική Τράπεζα. Ισχυρίστηκε δε ότι επικοινωνούσε μαζί του κάθε δύο μήνες και του ζητούσε χρήματα και σε άλλους λογαριασμούς και με άλλον δικαιούχο. Συνολικά, όπως είπε, του κατέβαλε περίπου 20.000 ευρώ.

Ο 30χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο.


Πηγή