Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024

Σακελλαροπούλου: Στη Θεσσαλονίκη η ΠτΔ για τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από 26 έως 28 Οκτωβρίου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στη γενέτειρά της, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, η ΠτΔ θα παραστεί, στις 11:30, στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και αμέσως μετά, στις 12:05, θα μεταβεί στην έκθεση στη Ροτόντα «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες».

Στις 13:30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18.30 θα μεταβεί στην τελετή εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 110ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τέλος, το βράδυ στις 21:00 θα μεταβεί σε δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το πρωί, στις 9:45, συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και στη συνέχεια, στις 11:00, θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Στις 13:00, η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca και το απόγευμα, στις 18:00, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό 40 χρόνων λειτουργίας του.

Αμέσως μετά, στις 21:00, θα παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το μνημειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στις 10:30 στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και ακολούθως θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Πηγή