Πέμπτη , 2 Δεκέμβριος 2021

Σε απεργία πείνας ο Χριστόδουλος Ξηρός

Σε απεργία πείνας προχωράει ο Χριστόδουλος Ξηρός, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του «σε πλήρη απομόνωση» και την «ειδική μεταχείρισή» του από τις Αρχές, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο κρατούμενος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση 17 Νοέμβρη καταγγέλλει ότι η απομόνωση του έχει επιβληθεί χωρίς να είναι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος, ενώ παραμένει, όπως λέει, επί 23 ώρες έγκλειστος σ’ έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάσουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζεται μόνο μια ώρα μόνος του.

Ο Χ. Ξηρός αναφέρει ότι οι συνθήκες κράτησής του είναι απάνθρωπες και αρνείται να παραστεί στο δικαστήριο, ζητώντας να μεταφερθεί σε κανονική πτέρυγα των φυλακών.

Τέλος καταγγέλλει τη συμπεριφορά του εισαγγελέα προς το πρόσωπό του και καταλήγει λέγοντας: «Ξεκινάω από τις 22 Ιουνίου 2018 απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να βγω από το παράνομο καθεστώς απομόνωσης και να τοποθετηθώ σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα».

localStorage.clear();


Πηγή