Σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βρέθηκε ακόμα ένα πτώμα από το ναυάγιο στον Δούναβη

Σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βρέθηκε ακόμα ένα πτώμα από το ναυάγιο στον Δούναβη

Ακόμα ένα πτώμα από το τραγικό ναυάγιο που έγινε στον Δούναβη την περασμένη Τετάρτη ανασύρθηκε σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το σημείο του ναυαγίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρήκε το πτώμα του δωδέκατου Νοτιοκορεάτη τουρίστα, μία εβδομάδα αφού το σκάφος αναψυχής, στο οποίο επέβαινε, ανατράπηκε και βυθίστηκε στο τμήμα του Δούναβη που διαρρέει τη Βουδαπέστη, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

Το πτώμα του Νοτιοκορεάτη βρέθηκε στον ποταμό αργά χθες, Τρίτη, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη κλίμακα της επιχείρησης για την ανεύρεση των θυμάτων.

Το σκάφος με την ονομασία Mermaid, στο οποίο επέβαιναν 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη μετά τη σύγκρουσή του με κρουαζιερόπλοιο, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Επτά Κορεάτες επέζησαν, μέχρι στιγμής 12 έχουν βρεθεί νεκροί και άλλοι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τα δύο μέλη του πληρώματος, εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Η έρευνα συνεχίζεται σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Δούναβη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Νοτιοκορεατικές και ουγγρικές ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν δημιουργήσει βάσεις στις όχθες του ποταμού και στο κοντινό νησί Μάργκαρετ.

Κοινή ομάδα δυτών ερευνά το ναυάγιο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η στάθμη του Δούναβη έχει ανέβει σημαντικά, αν και τα νερά υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα καθώς ο καιρός βελτιώνεται,

Συνεργεία φέρνουν σήμερα στον ποταμό έναν τεράστιο γερανό για να συνδράμει στην ανέλκυση του ναυαγισμένου σκάφους.

Η Νότια Κορέα έχει ζητήσει από την Ουγγαρία να εξασφαλίσει ότι δεν θα απελευθερωθεί ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ένας 64χρονος Ουκρανός που έχει συλληφθεί χωρίς εγγύηση. Οι δικηγόροι του λένε πως ο καπετάνιος είναι συντετριμμένος από το ναυάγιο, όμως δεν έχει κάνει κανένα λάθος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή