Τρίτη , 28 Σεπτέμβριος 2021

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου Κέρκυρας

Σε κατάληψη του μουσικού σχολείου Κέρκυρας προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για τις σχολικές τους μετακινήσεις, τα «ανύπαρκτα» όπως καταγγέλλουν, προγράμματα σίτισης και τα κτιριακά προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων του μουσικού σχολείου Κέρκυρας, Σπύρος Κολοβός, «κύριες αιτίες της καταλήψεως ήταν η έλλειψη λεωφορείου για την μεταφορά περίπου 50 μαθητών από το βόρειο συγκρότημα του νησιού, καθώς και η παντελής έλλειψη σίτισης των μαθητών, που προβλέπεται από το νόμο και αποτελεί υποχρέωση του Δήμου».

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ζητούν κονδύλια συντήρησης των μουσικών οργάνων, καθώς και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, κάλυψη των κενών θέσεων των καθηγητών σε μαθήματα γενικής παιδείας, αλλά και διαφόρων μουσικών ειδικοτήτων και τοποθέτηση φύλακα στο σχολείο.

Άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών από τη βόρεια Κέρκυρα, έδωσε το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Η κατάληψη του Μουσικού Σχολείου έγινε μετά από πρόταση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και με τη σύμφωνη γνώμη γονέων των μαθητών.

localStorage.clear();


Πηγή