Κυριακή , 5 Δεκέμβριος 2021

Σε συγκέντρωση στη Γαλλία θα απευθυνθεί αύριο ο Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα απευθυνθεί σε πλήθος σε δημόσια συγκέντρωση αύριο το μεσημέρι στην πόλη Μετς της Γαλλίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

«Δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει απειλή για τη δημόσια τάξη, και δεν υπάρχει», δήλωσε αξιωματούχος της περιφέρειας Μοζέλ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την απαγόρευση της συγκέντρωσης.

Η οργάνωση της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε και στο Facebook από την ισλαμική οργάνωση Ditib, που υποστηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση.

Σήμερα, οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ, αφού ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι θα πάει στην Ολλανδία παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης στην οποία επρόκειτο να παραστεί από τις ολλανδικές αρχές.

Οι αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας έχουν επίσης απαγορεύσει την οργάνωση εκδηλώσεων που απευθύνονται προς τις κοινότητες των τούρκων μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.


Πηγή