Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022

Σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας ζητούν η Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ, σε απάντηση για την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Μέρκελ «συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Άμπε ότι η τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας απειλεί την ασφάλεια όλου του κόσμου και ότι αυτή η κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να οδηγήσει σε μια αποφασιστική αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα αλλά και σε πιο σκληρές κυρώσεις» είπε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η Κίνα και η Ρωσία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Από το Λονδίνο, η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού είπε ότι η Τερέζα Μέι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν το θέμα της Βόρειας Κορέας. Σχεδιάζει επίσης να επικοινωνήσει, για το ίδιο θέμα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

localStorage.clear();


Πηγή