Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Σταϊκούρας για κορονοϊό: Ψυχραιμία για να διασφαλιστεί η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας

Με στόχο να αντιμετωπιστεί με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος το πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορονοϊό παγκοσμίως, το οποίο θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνέστησε ψυχραιμία και ορθολογισμό.

Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί, ανέφερε ο υπουργός σε δήλωσή του, με αφορμή τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, τον Φεβρουάριο, βελτιώθηκε, φτάνοντας στις 113,2 μονάδες. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη των τελευταίων 20 ετών, από τον Δεκέμβριο του 2000. Αποδεικνύει, δε, ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κοροναϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός. Η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί».


Πηγή