Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020

Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020 άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι μεταξύ των στόχων του κυβερνητικού επιτελείου είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ έκανε λόγο για αλλαγές σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη φορολοταρία, μέσα στον μήνα.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή. «Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε: «Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας» ενώ επισήμανε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες προκειμένου το 2020, μαζί με τους θεσμούς, να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων. «Θέλουμε να είναι στο 2% το πλεόνασμα από το 2021», κατέληξε ο υπ. Οικονομικών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή