Πέμπτη , 3 Δεκέμβριος 2020

«Στα πρόθυρα κήρυξης χρεοκοπίας η Βενεζουέλα»

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας, διότι θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κήρυξης χρεοκοπίας, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του εξωτερικού της χρέους.

Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγησή του για το αξιόχρεο της λατινοαμερικάνικης χώρας στη βαθμίδα CC (από CCC-), με αρνητική προοπτική.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, και ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings γνωστοποίησε ότι υποβάθμισε (τοποθετώντας τη στη βαθμίδα C) την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βενεζουέλας, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαδούρο ότι θα καλέσει τους πιστωτές σε μια συνάντηση τη 13η Νοεμβρίου για να εξεταστεί η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους—ύψους 155 δισεκ. δολαρίων—της Βενεζουέλας, η οποία δοκιμάζεται από μια σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση. Ο Φιτς έκρινε επίσης ότι «μια στάση πληρωμών είναι πολύ πιθανή».

localStorage.clear();


Πηγή