Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Στην πορεία ο Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παραμένει τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την παρουσία του στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλ. Κλαυθμώνος «η Κυβέρνηση αντί να έχει προτεραιότητα να προστατέψει τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, συνεχίζει σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση να είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Ανδρουλάκης: Με ένα πέναλτι ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε κέντρο παρακολουθήσεων -Με ένα οφσάιντ θα πει ποιοι το διαχειρίζονται

Επεισόδια στην πορεία: Χημικά και μολότοφ στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή

Ανδρουλάκης: Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη

Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από τις επιπτώσεις συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νοικοκυριά έως 750 ευρώ μηνιαίο εισόδημα έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και τα νοικοκυριά έως 1100 ευρώ έχουν χάσει περίπου το 14%. Συγχρόνως, οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας, ενώ η τιμή της μεγαβατώρας ήταν περίπου στα 400 ευρώ και στα 233 ευρώ τους δύο προηγούμενους μήνες, την πούλησαν στα 600 και στα 800 ευρώ. Και βέβαια οι τράπεζες, όπου η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων από το μέσο όρο επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Η Κυβέρνηση, αντί λοιπόν να έχει προτεραιότητα να προστατέψει τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, συνεχίζει σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση να είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Πηγή