Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024

Στη Βαρβάκειο ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραμονή Χριστουγέννων: «Οι τιμές είναι πολύ καλές» [βίντεο]

Επίσκεψη στη Βαρβάκειο αγορά έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης πρωί πρωί παραμονές Χριστουγέννων, για να δει τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων της ιστορικής αγοράς των Αθηνών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στην Βαρβάκειο και μίλησε στην ΕΡΤ, για τις τιμές, τα προϊόντα και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να διαμορφώνονται προσιτές τιμές στους πολίτες που δυσκολεύονται περισσότερο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε τη βόλτα του, τονίζοντας ότι οι τιμές είναι πολύ καλές.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με το κατά πόσο θα είναι σε θέση να ελέγχει συνεχώς την αγορά, ο κ Γεωργιάδης ανέφερε: «Θα είμαι σε θέση να “κυνηγάω” τα καταστήματα, τα παιχνιδάδικα, τα κρεοπωλεία, τα σουπερμάρκετ για όσο καιρό χρειαστεί. Αυτή είναι η δουλειά μου. Να είμαι δίπλα στον καταναλωτή, δίπλα στον συμπολίτη που τώρα περνάει δύσκολα και πιέζεται. Όσο χρειαστεί θα το κάνουμε γιατί εμείς πρέπει να τρέξουμε να βοηθήσουμε αυτόν που έχει μεγαλύτερη ανάγκη»

 «Η κυβέρνηση θα δίνει επιδόματα όσο η οικονομία αναπτύσσεται παραπάνω από τους προβλεπόμενους ρυθμούς»

Σχετικά με την πολιτική επιδομάτων της κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα δίνει επιδόματα όσο η οικονομία αναπτύσσεται παραπάνω από τους προβλεπόμενους ρυθμούς και όσο έρχονται επενδύσεις και ανάπτυξη θα μπορούμε να δίνουμε στον κόσμο επιδόματα».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι τα επιδόματα αφορούν αυτούς που τα χρειάζονται διότι δεν υφίστανται όλοι τις συνέπειες του πληθωρισμού με τον ίδιο τρόπο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι τιμές στην Βαρβάκειο είναι ίδιες με το Πάσχα και επισήμανε ότι «άμα ψάχνεις βρίσκεις καλές τιμές και φτιάχνεις ένα πολύ ωραίο γιορτινό τραπέζι και μπορείς να περάσεις ωραίες γιορτές παρά τον πόλεμο, παρά τον πληθωρισμό, παρά τον Πούτιν».

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι συγκριτικά με την βαρβάκειο, αν ψωνίσει κανείς από το σούπερ μάρκετ προϊόντα που είναι έξω από το καλάθι, θα κινηθεί σε τιμές 20-25% ψηλότερες, ενώ με τα προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού οι τιμές θα είναι ούτε 10% ακριβότερες σε σύγκριση με την αγορά στη βαρβάκειο.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχύθηκε καλά Χριστούγεννα με υγεία, «να έχουμε ένα πολύ ωραίο 2023, να έρθει η ειρήνη».

Το βίντεο από τη βόλτα του Άδωνι Γεωργιάδη στη βαρβάκειο


Πηγή