Πέμπτη , 8 Δεκέμβριος 2022

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Ειρηνοδικείο για τον Λαφαζάνη

Τις θερμές του ευχαριστίες, εξέφρασε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να του συμπαρασταθεί έξω από το Ειρηνοδικείο.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «μια πράξη αλληλεγγύης για τη δημοκρατία, όχι για το πρόσωπο μου».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε: «Φυσικά και δεν παρουσιάστηκα στην πταισματοδίκη. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες τους και τόνισα με πολιτική δήλωση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου ότι χαρακτηρίζω τις κατηγορίες πολιτική δίωξη, μια δίωξη η οποία έχει πολιτικά «ελατήρια» και πολιτικές σκοπιμότητες. Η πολιτική δίωξη αποσκοπεί στο να πλήξει ένα ολόκληρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια δίωξη που θέλει να πλήξει τη Λαϊκή Ενότητα και την ανοδική δυναμική της. Είναι μια δίωξη και θέλω να το τονίσω αυτό, που χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «αυθαιρεσίες και ακροβατισμούς μιας Δικαιοσύνης η οποία δεν θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον» και ζήτησε από τη δικαιοσύνη να προωθήσει τη μήνυση που έχει καταθέσει η ΛΑΕ για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις – και ιδίως για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κόστισε στην Ελλάδα 40 δισ. ευρώ, μέσα σε μια νύχτα- και να προωθήσει τη μήνυση για τους παράνομους, αντισυνταγματικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

localStorage.clear();


Πηγή