Παρασκευή , 24 Μάιος 2024

Συνάντηση Πέτρου Κόκκαλη με τον Χάρη Δούκα -Συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης, την επόμενη μέρα από την επίσημη ανακοίνωση του νέου Πολιτικού φορέα “ΚΟΣΜΟΣ”, συμβολίζοντας τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση. Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Αθηνών, στην Πλατεία Κοτζιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αστικής ανθεκτικότητας. Οι δυο τους συμφώνησαν ότι η μάχη για την κλιματική αλλαγή θα δοθεί στις πόλεις, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων.

Δούκας: Η Αθήνα θεωρείται κλιματικό hotspot της Ευρώπης

Στη δήλωσή του ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Με τον Πέτρο Κόκκαλη μοιραστήκαμε τις κοινές αγωνίες μας για το περιβάλλον και τις ελληνικές πόλεις, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν το τρένο της κλιματικής ουδετερότητας. Η Αθήνα, θεωρείται κλιματικό  hotspot της Ευρώπης. Εμείς, έχουμε υιοθετήσει την πράσινη ατζέντα που δεν αποτελεί απλά ένα άθροισμα έργων, αλλά έναν κώδικα αρχών που διαπερνά όλες τις παρεμβάσεις μας. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους – από την εκτεταμένη δενδροφύτευση μέχρι σημαντικές παρεμβάσεις στο θέμα της ενεργειακής φτώχειας – τους οποίους ξεκινήσαμε να υλοποιούμε».

Κόκκαλης: Να εφαρμόσουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο

Ο Πέτρος Κόκκαλης με τη σειρά του δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες του νέου Δημάρχου, ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση στον Πειραιά και την θητεία του στην Ευρωβουλή: «Προέρχομαι από την αυτοδιοίκηση. Εκλέχθηκα στην Ευρωβουλή όσο ακόμα η κλιματική αλλαγή ήταν για τους περισσότερους μία υποσημείωση και δεν μπορώ παρά να πω πως θα είμαστε δίπλα στον Χάρη Δούκα, όπου μας χρειαστεί. Είναι βέβαιο, πως αν δεν ενδυναμώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων όσο και πόρων, η μάχη για την κλιματική ανθεκτικότητα και προσαρμογή θα χαθεί, με πρώτα θύματα της αδράνειας τους πιο ευάλωτους. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την υπαρξιακή για τον άνθρωπο πρόκληση, εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».


Πηγή