Τετάρτη , 29 Νοέμβριος 2023

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ

Συνέντευξη Τύπου δίνουν αυτή την ώρα τα μέλη του ΠΑΜΕ, που νωρίς το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, σύμβαση που, όπως λένε, είναι «κατά παραγγελία της κυβέρνησης και του ΣΕΒ».

Στη συνέντευξη Τύπου, όπου μιλούν αυτή την ώρα ο Γιώργος Πέρρος και ο Γιάννης Τασιούλας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, το Μέτωπο τονίζει πως η ΣΣΕ «ενσωματώνει όλη την αθλιότητα των 586 ευρώ και των 511 για τη νεολαία».

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί την ΓΣΕΕ πως «σφιχταγκαλιάζεται» με τον ΣΕΒ και εξηγεί: «Γι’ αυτό δώσαμε στην ΓΣΕΕ νέο τίτλο Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδος» συνεχίζει το ΠΑΜΕ, κατηγορώντας τη Συνομοσπονδία πως «έρχεται μαζί με την εργοδοσία και την κυβέρνηση να θάψουν το σώμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». Ζητά, μεταξύ άλλων, να καταργηθούν «όλοι οι νόμοι που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα», επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις και επαναφορά, με νόμο, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ κρέμασε πανό στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΓΣΕΕ. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

localStorage.clear();


Πηγή