Σάββατο , 8 Οκτώβριος 2022

Συσφίγγει τις σχέσεις του με τη Βρετανία ο Τραμπ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα συναντηθεί με τον νεό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον την άνοιξη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γραφείου της, μια επίσκεψη από την ηγέτιδα ενός από τους στενότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε τηλεφωνική συνομιλία της με τον Τραμπ τον Νοέμβριο του 12015, η συντηρητική πρωθυπουργός και ο νεοεκλεγείς ρεπουμπλικανός πρόεδρος συμφώνησαν να χτίσουν τις σχέσεις τους από την περίοδο της μετάβασης στην εξουσία του Τραμπ, προτού ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου, και να συναντηθούν αυτοπροσώπως το νωρίτερο δυνατόν.

«Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να το προγραμματίσουμε και η πρωθυπουργός προσβλέπει στην επίσκεψη με τον νέο πρόεδρο την άνοιξη», είπε ο εκπρόσωπός της σε ηλεκτρονική δήλωσή του χθες χωρίς να παραθέσει λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, τη δεύτερη μετά την εκλογή του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου, η Μέι «πρότεινε ότι θα είναι καλή ιδέα να συναντηθούν στελέχη-κλειδιά των δύο ομάδων. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε ότι αυτό θα είναι χρήσιμο» ανέφερε η δήλωση.


Πηγή