Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή ευρωβουλευτών του από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά Πούτιν

Ανακοίνωση με αφορμή την αποχή ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά των Πούτιν και Λουκασένκο για τα εγκλήματα στην Ουκρανία, εξέδωσε η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία».

Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν ηττηθεί η Ρωσία στην Ουκρανία

Ερευνα για την πτώση του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους στην Ουκρανία

«Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΝΔ: Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν θεωρεί ότι ο Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου

«Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής» καταλήγει η ΝΔ, αναφορικά με την στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας.


Πηγή