Δευτέρα , 2 Μάιος 2022

Σχέδιο για εκκένωση δυο οικισμών στην ανατολική Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα φωτιά που εκδηλώθηκε* λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην περιοχή Κοκκάλα, του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Νυμφίο και Κοκκάλα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία».

Επίσης, η Αδαμαντία Τζανετέα ανέφερε υπάρχει σχέδιο για την εκκένωση των οικισμών σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια ανάγκη, προσθέτοντας ότι «την τελευταία ώρα έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι».

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 35 άνδρες, 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, με 15 άτομα.

Όσον αφορά στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, οι οποίες απέχουν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από την Κοκκάλα, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα».

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μαγούλα, του Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, όπως και από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

*φωτογραφία αρχείου

localStorage.clear();


Πηγή