Πέμπτη , 29 Φεβρουάριος 2024

Ταϊλάνδη: Μητέρα δηλητηρίασε τα ίδια της τα παιδιά για να παίρνει δωρεές -Καταδικάστηκε σε θάνατο

Η Nattiwan Rakkunjet προσπάθησε να πει στους γιατρούς ότι τα παιδιά της έπασχαν από αλλεργία στα θαλασσινά, όμως ήταν αυτή που τα δηλητηρίαζε σιγά-σιγά.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Nattiwan Rakkunjet έσπευσε σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης με τον τετράχρονο γιο της. Είχε στομαχόπονο και έκανε εμετό με αίμα και η Rakkunjet είπε στους γιατρούς ότι το αγόρι υπέφερε από αλλεργία στα θαλασσινά.

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι η Rakkunjet είχε στην πραγματικότητα δηλητηριάσει τα δύο παιδιά της – και είχε ήδη σκοτώσει το ένα. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Σουηδία: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 18χρονος που σκότωσε δύο καθηγήτριες του λυκείου όπου φοιτούσε

ΟΗΕ: Δυνάμεις της Ρωσίας διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία -Βασανιστήρια, βιασμοί, δολοφονίες

Σύμφωνα με την Bangkok Post, η Nattiwan υιοθέτησε ένα από τα παιδιά της, ένα κορίτσι, στις 22 Απριλίου 2015. Λίγο μετά την υιοθεσία, η Nattiwan άρχισε να ταΐζει την κόρη της με γεύματα εμπλουτισμένα με μια «διαβρωτική ουσία». Το κορίτσι γινόταν όλο και πιο άρρωστο, έκανε εμετό αίματος και υπέφερε από στομαχόπονο. Τον Αύγουστο του 2019 πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.

Αν και οι γιατροί
δεν αντιμετώπισαν τον θάνατο του
κοριτσιού ως αμφισβητήσιμο εκείνη την
εποχή, οι υποψίες τους αυξήθηκαν τον
Ιανουάριο του 2020, όταν η Rakkunjet επέστρεψε
στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά, ο βιολογικός
της γιος υπέφερε από παρόμοια συμπτώματα.
Η Bangkok Post αναφέρει ότι η Rakkunjet είχε αρχίσει
να τον δηλητηριάζει όταν ήταν 2 ετών,
τον Σεπτέμβριο του 2017, και συνέχισε
μέχρι τις αρχές του 2020.

Οι γιατροί
εξέτασαν το αγόρι και διαπίστωσαν ότι
δεν έπασχε από αλλεργία στα θαλασσινά.
Αντιθέτως, ανακάλυψαν ότι είχε σοβαρή
μόλυνση στο στομάχι. Αλλά αυτή δεν ήταν
μια οποιαδήποτε φυσιολογική μόλυνση
του στομάχου. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι
το στόμα, το στομάχι και τα έντερα του
αγοριού περιείχαν ίχνη διαβρωτικών
χημικών ουσιών που βρίσκονται στα
καθαριστικά μπάνιου.

Στις 18 Μαΐου 2020 η Nattiwan Rakkunjet συνελήφθη. Όπως αναφέρει η Bangkok Post, οι Αρχές της Ταϊλάνδης τής απήγγειλαν κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων επειδή χρησιμοποίησε παιδιά για να ζητήσει δωρεές, για φόνο και απόπειρα δολοφονίας, για διάπραξη απάτης και για τοποθέτηση απατηλών πληροφοριών σε σύστημα υπολογιστή.

παιδάκι άρρωστο
Η Nattiwan Rakkunjet δηλητηρίαζε επί χρόνια την υιοθετημένη κόρη της και τον βιολογικό της γιο / Φωτογραφία: YouTube

Γιατί να δηλητηριάσει τα παιδιά της; Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα κίνητρα της Nattiwan Rakkunjet ήταν κυρίως οικονομικά. Αφού δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες του γιου και της κόρης της όπου φαίνονταν άρρωστοι, άγνωστοι της πρόσφεραν χρήματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Λέγεται ότι η αστυνομία βρήκε 20 εκατομμύρια μπατ (54.000 δολάρια) σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Rakkunjet, τα οποία πιστεύουν ότι πήρε από διαδικτυακές δωρεές.

Η Rakkunjet κρίθηκε ένοχη για όλες τις κατηγορίες εναντίον της. Ομολόγησε, επίσης, ότι δηλητηρίασε τα παιδιά της, αλλά το δικαστήριο έκρινε πως, επειδή η Rakkunjet ομολόγησε μόνο αφότου βρέθηκε αντιμέτωπη με συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της, η ομολογία της δεν θα οδηγήσει σε μείωση της ποινής της. Πράγματι, δικαστήριο της Ταϊλάνδης την καταδίκασε σε θάνατο.

Το δικαστήριο έκρινε, επιπλέον, ότι η Rakkunjet πρέπει να επιστρέψει δωρεές αξίας 42.000 μπατ (1.100 δολάρια) και κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα που είχε αγοράσει με τα χρήματα που είχε κερδίσει στο Διαδίκτυο αναρτώντας φωτογραφίες των παιδιών της.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, περίπου 300 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στην Ταϊλάνδη τα τελευταία 70 χρόνια. Ο ρυθμός των εκτελέσεων είναι αρκετά αργός -η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν το 2003, το 2009 και το 2018-, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται στην πτέρυγα των θανατοποινιτών περιμένοντας την εκτέλεσή τους.

Από το 2018, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, 510 άνθρωποι βρίσκονταν σε πτέρυγα θανατοποινιτών στην Ταϊλάνδη. Ενενήντα τέσσερις από αυτούς ήταν γυναίκες και περισσότεροι από τους μισούς είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, η θανατική ποινή στην Ταϊλάνδη παραμένει για πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας κατά συναυτουργία.

Ως εκ τούτου, η
Nattiwan Rakkunjet μπορεί να βρίσκεται στην
πτέρυγα των θανατοποινιτών για πολλά
χρόνια ακόμη. Προς το παρόν, δεν έχει
γίνει γνωστό αν σκοπεύει να ασκήσει
έφεση κατά της ποινής της.


Πηγή