Τρίτη , 28 Ιούνιος 2022
Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο – Newsbeast

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με μάσκες για μαθητές και καθηγητές ενώ υπό συζήτηση είναι η ηλικία για την μάσκα.

Πλέον δεν θα βγαίνουν διάλειμμα στο προαύλιο όλα τα παιδιά μαζί, αλλά οι τάξεις θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά έξω μαζί.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξειδικευτούν οι οδηγίες για τα σχολεία, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα εφοδιαστούν με ειδικά έντυπα και οδηγίες για την σωστή χρήση της μάσκας, ενώ το πρώτο μάθημα θα αφορά τον κορονοϊό.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι υπό συζήτηση το από ποια τάξη θα πρέπει να φορούν τα παιδιά μάσκες, αν δηλαδή το μέτρο θα αφορά τα παιδιά του νηπίου και της πρώτης δημοτικού.

Η υπουργός εξήγησε ότι σε περίπτωση κρούσματος σε κάποιο σχολικό τμήμα, το τμήμα θα κλείνει και θα γίνεται τηλεκπαίδευση, όπως δηλαδή θα γίνεται και σε περίπτωση αυξημένων μέτρων προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης το οποίο είναι έτοιμο, και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου έχει ήδη εκδοθεί υπουργική απόφαση που προβλέπει το ίδιο σύστημα με αυτό της προηγούμενης εξεταστικής. Δηλαδή τα πανεπιστήμια έχουν την επιλογή μεταξύ διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.


Πηγή