Σάββατο , 13 Αύγουστος 2022

Το εντυπωσιακό γκράφιτι για τη δωρεά οργάνων στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Μια δημόσια τοιχογραφία με θέμα την ιδέα της δωρεάς ιστών και οργάνων κοσμεί ήδη την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επί της οδού Αγ. Δημητρίου. Το κοινό είχε την ευκαιρία από τις 3 Απριλίου, από όταν και ξεκίνησε η δράση αυτή, να βλέπει καθημερινά την πορεία της δημιουργίας της.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και της ομάδας UrbanAct και καλύπτει μία ενιαία επιφάνεια 500 τ.μ. πάνω από την είσοδο του νοσοκομείου.

«Ελπίζουμε για πολλά χρόνια η τοιχογραφία να δημιουργεί ωραία συναισθήματα τους συμπολίτες μας. Ζήσε δυο φορές είναι το σύνθημα της τοιχογραφίας, η οποία θα είναι ένα σημαντικό σημείο της πόλης και να μας υπενθυμίζει το ύψιστο ανθρώπινο καθήκον αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας», τόνισε ο Χρήστος Καραγκιόζης, πρόεδρος νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.

majah3

Την δημιουργία της τοιχογραφίας συντόνισε και υλοποίησε η ομάδα UrbanAct με τη συμμετοχή των επώνυμων καλλιτεχνών Same84 και Apset, οι οποίοι δούλευαν επί μια εβδομάδα νυχθημερόν. «Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Το βλέπουμε κι από τον κόσμο που σταματά, το παρατηρεί και το φωτογραφίζει. Είδαμε οικογένειες με παιδιά να περνούν και τους εξηγούσαμε περί τίνος πρόκειται. Η επαφή μας ήταν άμεση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Ιωσηφίδης από την Urbanact.

 

Περισσότερες ειδήσεις για την Θεσσαλονίκη στο thestival.gr


Πηγή