Πέμπτη , 9 Ιούλιος 2020
Το μυστικό του διευθυντή για να μην του φεύγουν οι υπάλληλοι

Το μυστικό του διευθυντή για να μην του φεύγουν οι υπάλληλοι

Kevin McMullin τον λένε, είναι ο CEO της CollegeWise και έχει ένα σπάνιο κατόρθωμα στο ενεργητικό του: δεν χάνει υπάλληλο! Και δεν είναι φυσικά θέμα τύχης.

Η CollegeWise είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις εισαγωγές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, η αγορά την αγαπά και την τιμά όμως και για κάτι άλλο: την ώρα που το Society for Human Resource Management μας λέει πως οι καλύτερες εταιρίες χάνουν κάθε χρόνο το 10% των υπαλλήλων τους, η CollegeWise έχει τα τελευταία χρόνια ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο… 0%!

Η εταιρία διατηρεί το σύνολο σχεδόν του εργατικού της δυναμικού, ένα απροσδόκητο χαρακτηριστικό που δεν έχει να κάνει με τις αποδοχές τους. Αλλά με το όραμα του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος ευαγγελίζεται ένα άλλο μοντέλο διοίκησης επιχειρήσεων.

«Σε μας είναι μέρος των αρμοδιοτήτων κάθε διευθυντή να καθίσει κάτω και να συνομιλήσει ως ίσο προς ίσο με κάθε υπάλληλό του. Ο μάνατζερ έρχεται μόνο με ερωτήσεις και είναι δική του δουλειά να καταλάβει και να μάθει από τον υπάλληλο», περιγράφει ο McMullin την επιλογή του για το πώς φαντάζεται την εταιρία του.

Αν ξέρεις πως στη συνάντησή σου με τον διευθυντή το μόνο που θα γίνει είναι να σε ακούσει και να καταλάβει τους προβληματισμούς σου, τότε είσαι και πιο ανοιχτός να μοιραστείς αγωνίες και ανησυχίες, λέει ο γενικός.

Ένας μάνατζερ που ξέρει να ακούει και το κάνει πραγματικά, ισχυρίζεται ο αντισυμβατικός McMullin, εγγυάται και πιο ικανοποιημένους εργαζομένους: «Οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν δουλειές, εγκαταλείπουν διευθυντές», λέει χαρακτηριστικά.

Ικανοποιημένοι υπάλληλοι σημαίνει καλύτερη εταιρική πορεία, καταλήγει, λιγότερες παραιτήσεις και ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για όλους…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή