Τετάρτη , 18 Σεπτέμβριος 2019

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προηγείται στις βουλευτικές εκλογές της Φινλανδίας

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προηγείται στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν σήμερα στη Φινλανδία. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι δικαιώνεται η προεκλογική εκστρατεία κατά της πολιτικής λιτότητας από την κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γιούχα Σίπιλα, το κόμμα του οποίου δίνει μάχη με την Ακροδεξιά για την τρίτη θέση.

«Είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της εκλογικής αναμέτρησης» είπε με λύπη ο Σίπιλα, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες εξασφαλίζουν το 19% των ψήφων και προηγούνται του Κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού (συντηρητικοί, 16,7%), έπειτα από την καταμέτρηση του 40% των ψηφοδελτίων. Το αντιμεταναστευτικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών και το κόμμα του Κέντρου διεκδικούν την τρίτη θέση.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η νίκη των Σοσιαλδημοκρατών, πρωθυπουργός της χώρας θα αναδειχθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Άντι Ρίνε, 56 ετών, ένας συνδικαλιστής που πήρε τα ηνία του κόμματος το 2014.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή