Πέμπτη , 11 Αύγουστος 2022

Το σχόλιο του Γ. Πρετεντέρη για τον Π. Κουρουμπλή

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει ο Γιάννης Πρετεντέρης την παρουσία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και την όλη διαχείριση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη ρύπανση παραθαλάσσιων περιοχών της Αττικής και της Σαλαμίνας από πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Για το ναυάγιο και τις ευθύνες που θα έπρεπε να είχε αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής, ο Γιάννης Πρετεντέρης του καταλογίζει πως «λέει ψέματα ή απλώς δεν ξέρει τι λέει» και ρωτά «σε ποια κανονική χώρα θα ήταν υπουργός ο Κουρουμπλής».

Στη στήλη του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Γιάννης Πρετεντέρης τιτλοφορεί το σχόλιό του «Σπίτι του!» και γράφει: «Σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ο Κουρουμπλής θα είχε ήδη πάει σπίτι του. Όχι για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, αλλά για όσες ανοησίες είπε μετά».

«Πρώτα» σημειώνει ο δημοσιογράφος «έλειπε στο Λονδίνο και ούτε πήρε χαμπάρι τη συνέβη. Στη συνέχεια περιφέρεται ασκόπως για να ελέγξει (υποτίθεται) το μέγεθος της καταστροφής».

«Μετά» συνεχίζει το σχόλιο «λέει ψέματα ή απλώς δεν ξέρει τι λέει. Ύστερα του φταίνε τα ‘θαλάσσια ρεύματα’-σε αντίθεση με τον υφυπουργό Τσιρώνη που αποφάνθηκε ότι ‘την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη’. Και καταλήγει να αναρωτιέται ‘γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;’ – μέσα στο πετρέλαιο».

«Από την άλλη πλευρά όμως» διερωτάται κλείνοντας ο Γιάννης Πρετεντέρης «σε ποια κανονική χώρα θα ήταν υπουργός ο Κουρουμπλής;»

 

 

localStorage.clear();


Πηγή