Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Κοτανίδου: Το σύστημα υγείας αντέχει

Το σύστημα υγείας αντέχει – Newsbeast

Για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, το αρνητικό ρεκόρ των διασωληνωμένων αλλά και τις αντοχές του συστήματος υγείας μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (11/10) η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου τονίζοντας πως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού σε κέντρα διασκέδασης σημειώνοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι τα μαγαζιά αλλά οι άνθρωποι που πάνε και συνωστίζονται».

Όπως είπε στο Mega είναι ατομική ευθύνη η προσωπική προστασία. «Από εμάς εξαρτάται αν θα σταματήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σύστημα υγείας αντέχει

Αναφερόμενη στο ΕΣΥ και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, η κ. Κοτανίδου τόνισε ότι στην Αττική, που εντοπίζονται και οι περισσότεροι διασωληνωμένοι, υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ και σημείωσε πως τα πράγματα αλλάζουν μέρα με τη μέρα.

Υπογράμμισε επίσης ότι, ενόψει και του χειμώνα, προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στους υπόλοιπους ασθενείς που ενδέχεται να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και όχι αποκλειστικά σε αυτούς με κορονοϊό.

«Τα πράγματα είναι δυναμικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να περιθάλψουμε και τον υπόλοιπο κόσμο που δεν έχει Covid-19. Πρέπει όλοι να έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ΜΕΘ».

Επιπλέον, σημείωσε ότι το ΕΣΥ έχει αντοχές αφού αυτήν την στιγμή δεν βρίσκεται στο «κόκκινο» και «μπορεί να ανταπεξέλθει σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για τα κρούσματα μέσα στον χειμώνα, δήλωσε ότι «είναι καλύτερα να συζητάμε την πραγματικότητα παρά να κάνουμε σχεδιασμούς και μοντέλα για μετά από δύο και τρεις μήνες».


Πηγή