Κυριακή , 14 Απρίλιος 2024

Το υπουργείο Παιδείας απαντά στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ -«Ο Τσίπρας θέλει και πάλι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ»

Απάντηση στο νέο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του», του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα social media, παρουσίασε το νέο βίντεο της νεανικής καμπάνιας «Χάου Του», το οποίο είχε ως θέμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη φοιτητική ζωή.

«Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα», έγραψε στη λεζάντα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το spot του ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία. Όπως αποκαλύπτει, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό του παρελθόν», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Συνεχίζοντας, προσθέτει πως ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει και πάλι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ. Θέλει να καταργήσει τις αλλαγές που άνοιξαν νέους ορίζοντες στους φοιτητές μας. Θέλει εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 και 2 στα 20, αδιαφορώντας για το μέλλον νέων ανθρώπων που γνωρίζει ότι δεν θα αποφοιτήσουν ποτέ».

Τέλος, το ΥΠΑΙΘ σημειώνει: «Με αυξημένη χρηματοδότηση, αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον, περισσότερη αυτονομία, ενίσχυση της έρευνας, διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, 50% έως 100% αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγης, τα πανεπιστήμιά μας προχωρούν μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω».


Πηγή