Κυριακή , 17 Ιανουάριος 2021

Τρία σκάνδαλα θα σας συνοδεύουν για πάντα και δείχνουν την κατάπτωσή σας – Newsbeast

Με μια συγνώμη από τις «λέξεις» που θα χρησιμοποιήσει… ξεκίνησε την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του προανακριτικής επιτροπής της μειοψηφίας, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, και καταλόγισε τρία μεγάλα σκάνδαλα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

«Είναι τέτοιο το μέγεθος της κατάπτωσης σας που θέλω να ζητήσω από τις “λέξεις” που θα χρησιμοποιήσω συγνώμη… » και απαρίθμησε: Το πρώτο σας σκάνδαλο είναι ότι «ενώ η Νοvartis εκτόξευσε την τιμή των φαρμάκων μέσα στην κρίση όταν η κοινωνία κατέρρεε, «εσάς αυτό που σας ενδιέφερε, δεν ήταν κανένα αναμφισβήτητο στοιχείο που προέκυπτε από την έρευνα αλλά το πώς θα κουκουλωθεί το σκάνδαλο, έχετε πια ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα τρωκτικά και λαμόγια και αυτό θα σας συνοδεύει.

Το δεύτερο σκάνδαλο είπε ο κ. Ραγκούσης είναι η δίωξη του κ. Παπαγγελόπουλου χωρίς κανένα στοιχείο και το τρίτο σκάνδαλο είναι «η κακατρομοκράτηση των εισαγγελέων» και αναφερόμενος, δε, στη δίωξη της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ανέφερε πως «την καταστήσατε σύμβολο επειδή διώκετε τους διώκτες της διαφθοράς. Μετά την δίωξη της κυρίας Τουλουπάκη είστε πλέον οι επικεφαλής της διεφθαρμένης Ελλάδας».

Γιαννακοπούλου: «Σε αυτήν την αίθουσα γράφτηκε το 2018 μια από τις πιο μελανές σελίδες της νεότερης ιστορίας»

«Είχαν στόχο όσους πρωτοστατούσαν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Στις 18 Μαϊου 2018, η ελληνική Βουλή έζησε μια από τις πιο μελανές στιγμές στην νεότερη ιστορία. Απαράδεκτα και ετσιθελικά, δέκα κορυφαία πολιτικά στελέχη στήθηκαν στον τοίχο, χωρίς στοιχεία, από ό,τι αποδείχθηκε, σχεδόν για όλους, με προστατευόμενους μάρτυρες που έλεγαν πως άκουσαν κάπου, κάποτε και από κάποιους.

Όλα έχουν αποδειχθεί ψεύδη», είπε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και κατήγγειλε ότι έδρασε κύκλωμα με πολιτική προστασία.

«Οι δέκα κάλπες θα στοιχειώνουν αυτή τη αίθουσα. Και οι βουλευτές της τότε πλειοψηφίας πήγαν και ψήφισαν ένας-ένας κατά τις εντολές της τότε ηγεσίας.

Ήταν μια εικόνα μέγιστης θεσμικής απρέπειας, ποδοπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, πολιτικής θρασύτητας», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι στόχος ήταν ο διασυρμός και η ομηρία όσων πρωτοστατούσαν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «για την οποία μαθαίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε τον κ. Καμμένο, μετά τις καταγγελίες της ΕΥΠ για λειτουργία παρακρατικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του, όπως και με συμμετοχή απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών».


Πηγή