Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Τρεις νεκροί από φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.

Φλόγες και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται από τον τόπο της πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καμπ Ελίας, σε απόσταση περίπου μιας ώρας με το αυτοκίνητο ανατολικά της Βηρυτού, ενώ έχει σημειωθεί τουλάχιστον μια έκρηξη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV.

Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή.

Ο Λίβανος φιλοξενεί τουλάχιστον 1 εκατομμύριο καταγεγραμμένους σύρους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους ζουν σε ανεπίσημους καταυλισμούς που είναι διασκορπισμένοι στη χώρα. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως στον Λίβανο βρίσκονται περίπου 1,5 εκατ. Σύροι.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνελήφθη Αφγανός για το επεισόδιο έξω από μπαρ στην Ανάβυσσο που είχε εμπλακεί και ο Αλκέτ Ριζάι

Στη σύλληψη ενός Αφγανού που είχε εμπλακεί στο επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Κυριακής …

Daily-News.GR