Πέμπτη , 22 Οκτώβριος 2020
Τριψήφια απόρρητα τηλέφωνα αποκτούν για πρώτη φορά οι 13 περιφερειάρχες

Τριψήφια απόρρητα τηλέφωνα αποκτούν για πρώτη φορά οι 13 περιφερειάρχες

Δεκατρία νέα πρόσωπα προστίθενται στη λίστα όσων έχουν το δικαίωμα να συνομιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να τοποθετηθούν διαβαθμισμένα «πορτοκαλί» τηλέφωνα στα γραφεία των 13 περιφερειαρχών της χώρας, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να επικοινωνεί μαζί τους μέσω τριψήφιων νούμερων ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος τυχόν συνακροάσεων.

Είναι η πρώτη φορά που οι περιφερειάρχες της χώρας αποκτούν «πορτοκαλί» τηλέφωνα (που πλέον στις μέρες μας είναι μαύρου ή λευκού χρώματος) των οποίων οι συνομιλίες θεωρητικά δεν μπορούν να υποκλαπούν.

Θυμίζουμε ότι τέτοιου είδους συσκευές απόρρητων επικοινωνιών διαθέτουν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή