Δευτέρα , 27 Σεπτέμβριος 2021

Τσιάρας: Η διαγραφή της κ. Παπακώστα δεν έχει καμία σχέση με τον Γεωργιάδη

«Αυτό που εξελίχθηκε με την κ. Παπακώστα χθες το πρωί προφανώς δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Ωστόσο σε ένα συντεταγμένο κόμμα, σε μια πολιτική παράταξη που θέλει να δηλώνει τη συνέπειά της στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, η κεντρική γραμμή που καθορίζεται από τον πρόεδρο του κόμματος είναι και ο οδηγός για οποιοδήποτε στέλεχος ή βουλευτή που θέλει να θεωρεί εαυτόν ενταγμένο σ’ αυτό το κόμμα» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

«Η διαγραφή της κ. Παπακώστα δεν έχει καμία σχέση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Εξήγησε δε ότι «το να παρεκκλίνει κανείς από την κεντρική γραμμή που καθορίζεται από τον πρόεδρο, συνιστά και έναν λόγο ώστε να μην βρίσκεται εντός του κόμματος ή της κοινοβουλευτικής ομάδος» και σημείωσε πως «η κ. Παπακώστα έδωσε αυτές τις αφορμές περισσότερες από μία φορά».

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε «με τον πιο εμφατικό τρόπο», όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι «η διαγραφή της (κ. Παπακώστα) δεν έχει καμία σχέση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, τον κ. Γεωργιάδη», επισημαίνοντας ότι αναφέρεται σ’ αυτό «διότι προφανώς επιχειρήθηκε να στηθεί ένα σκηνικό γύρω από τους λόγους ή την αιτία που υποκίνησε τη διαγραφή, αλλά αν ανατρέξει στα όσα είπε η κ. Παπακώστα και στο παρελθόν και μόλις προχθές από το βήμα της Βουλής, θα βρει πολύ εύκολα τους λόγους αυτής της διαγραφής».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την ασφάλεια της χώρας με αφορμή μια σειρά από περιστατικά της τελευταίας εβδομάδας, όπως η επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ Πεύκης και το περιστατικό με τον Ρουβίκωνα, ο κ. Τσιάρας διερωτήθηκε αν «είναι αυτή εικόνα σοβαρής χώρας, είναι εικόνα μιας δημοκρατίας που έχει εμπεδωμένο το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη» και αν είναι «αυτό που προσδοκά ο μέσος Έλληνας πολίτης ως υποχρέωση της Πολιτείας απέναντί του».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, «απουσιάζει το κράτος διά της έκφρασης της πολιτικής ηγεσίας που μπορεί να ξεκινάει από τον πρωθυπουργό και να φτάνει ως τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη», ενώ ο Έλληνας πολίτης «στη σημερινή πραγματικότητα βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόλυτη ανεπάρκεια, την απόλυτη ανασφάλεια και με το αίσθημα ότι απέναντί του δεν υπάρχει σοβαρή Πολιτεία».

Αναφορικά με την υπόθεση αναβάθμισης των F16, με αφορμή και τη σημερινή απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, στη Βουλή, ο κ. Τσιάρας σημείωσε -μεταξύ άλλων- (σ.σ. η συνέντευξη προηγήθηκε της Ώρας του Πρωθυπουργού) πως «είναι ένα θέμα που έχει εγείρει πάρα πολλά ερωτήματα στην κοινή γνώμη» και «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν γιατί σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, αυτά που περίμενε κανείς μέσα από μια πολύ συγκεκριμένη συμφωνία πιθανόν να παρεκκλίνουν και των προσδοκιών και των αναμενομένων».

localStorage.clear();


Πηγή