Παρασκευή , 1 Μάρτιος 2024

Υπουργείο Εργασίας: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων για τον «Προσωπικό Βοηθός για ΑμΕΑ»

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υποβλήθηκαν συνολικά 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Υπουργείο Εργασίας: Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες για την πορεία της αίτησής τους

Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και την εγκυρότητα της αίτησής τους.

Μιχαηλίδου από Πόρο: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων

Μιχαηλίδου για παιδικούς σταθμούς: Δεν έμεινε εκτός ούτε ένα παιδί με voucher

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ακολουθήσει η διαδικασία κατ’ οίκον αξιολόγησης της ανάγκης προσωπικής βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα των αιτήσεων αυτών θα κληθούν στο στάδιο της κατ’ οίκον αξιολόγησης.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποίησης μέσα από την πλατφόρμα.

Το έργο υλοποιείται, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Μιχαηλίδου: Πιστοί στις δεσμεύσεις μας υλοποιούμε το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε βήμα-βήμα στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των αιτήσεων και άμεσα ξεκινούν οι αξιολογήσεις. Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό, ενώ, όπως έχουμε πει, το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς. Επιτέλους, ένα απολύτως εύλογο αίτημα, που χρόνιζε, ικανοποιείται. Ενισχύουμε έμπρακτα την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».


Πηγή