Κυριακή , 20 Ιούνιος 2021

Υπό έλεγχο η φωτιά σε διυλιστήριο στη Γερμανία

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ανθρώπων σε διυλιστήριο του Φόμπουργκ, στη Βαυαρία, όπως έγινε γνωστό από περιφερειακούς αξιωματούχους.

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο που παράγει 120.000 βαρέλια την ημέρα ανάγκασε την Αστυνομία να απομακρύνει από τη γύρω περιοχή 1.800 κατοίκους. Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν δήλωσε πως η αστυνομία στη γειτονική πόλη Ίνγκολστατ και η εγκληματολογική υπηρεσία της Βαυαρικής Αστυνομίας έχουν αρχίσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η εταιρεία Bayernoil ανακοίνωσε από τον ιστότοπό της πως το διυλιστήριό της τέθηκε εκτός λειτουργίας, όμως η εγκατάσταση είναι ασφαλής και δεν δημιουργεί πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός έκανε γνωστό πως 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 600 αστυνομικοί, πυροσβέστες και άλλα μέλη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επιτόπου για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Το συγκρότημα διυλιστηρίων Bayernoil, που περιλαμβάνει επίσης το διυλιστήριο Νόιστατ, μπορεί να παράγει συνολικά 210.000 βαρέλια την ημέρα.

«Δηλώσεις αναφορικά με τα αίτια του επεισοδίου και την έκταση των ζημιών θα είναι δυνατό να γίνουν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών», ανακοίνωσε η Bayernoil.

localStorage.clear();


Πηγή