Κυριακή , 26 Μάρτιος 2023

Φθιώτιδα και Φωκίδα αποκτούν τον δικό τους… σερίφη

Τον «Σερίφη», διαμεσολαβητή της υπαίθρου, τον «τοπικό αστυνόμο», θα εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας όπου καταργήθηκαν αστυνομικοί σταθμοί.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Στη Στερεά Ελλάδα από τα πρώτα χωριά που θα αποκτήσουν «τοπικό αστυνόμο» είναι το Γαρδίκι στη δυτική Φθιώτιδα. και η Ερατεινή στη Φωκίδα.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ο «τοπικός αστυνόμος» θα εγκατασταθεί σε έδρες Δήμων και κοινοτήτων, όπου δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμός. Ο «σερίφης», ο οποίος θα φέρει μία χαρακτηριστική κονκάρδα στο πέτο, φιλοδοξεί να γίνει ο σύνδεσμος της τοπικής κοινωνίας με την Αστυνομία.

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οι αστυνομικοί διευθυντές έκριναν ότι υπάρχει ανάγκη.

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr


Πηγή