Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Φθιώτιδα: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες κοντά στο χωριό Μενδενίτσα -Έχουν κοπάσει οι άνεμοι [βίντεο]

Ολονύκτια μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς γύρω από τα χωριά Μενδενίτσα και Καραβίδια στην στη Φθιώτιδα, δίνουν οι πυροσβέστες, όπου μαζί με πεζοπόρα τμήματα, προσπαθούν να ελέγξουν το ένα μέτωπο μετά το άλλο.

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Απείλησε το χωριό Καραβίδια, ωστόσο πολύ γρήγορα προσπέρασε τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Λιβαδειά Βοιωτίας

Φθιώτιδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος της περιοχής Μενδενίτσα -Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τη κατάσβεση

Φθιώτιδα: Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και από άλλους νομούς δίνουν μάχη τις φλόγες

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με δεκάδες οχήματα και περισσότερους από 60 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιμένουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη και από την Θεσσαλία.

Δείτε την ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος, λίγο λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας

Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Καμένων Βούρλων μαζί με υδροφόρες, βρίσκονται εκεί για να συνδράμουν το έργο τους, ενώ μέχρι που έπεσε σκοτάδι επιχειρούσαν και δύο αεροσκάφη χτυπώντας κεντρικά μέτωπα για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Φθιώτιδα: Οι φλόγες πολύ κοντά στο χωρίο Μενδενίτσα

Αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα έχουν κάνει μία περιμετρική ζώνη γύρω από τα σπίτια στο χωριό Καραβιδια φοβούμενοι τις αναζωπυρώσεις, ενώ προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς μέσα στο πευκοδάσος λίγα μέτρα από το χωριό Μενδενίτσα.

Σε βίντεο από το lamiareport.gr φαίνεται πως οι άνεμοι έχουν κοπάσει, ωστόσο ακόμα είναι δύσκολη η κατάσταση

Ελπίδα δίνει σ’ αυτή τη φάση, ο περιορισμός των ανέμων, που επιτρέπει έτσι στα πεζοπόρα τμήματα, μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, να προωθούνται για να ελέγξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς. Το εγχείρημα ωστόσο είναι δύσκολο, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ ισχυρούς ανέμους στην ευρύτερη περιοχή.


Πηγή