Τετάρτη , 5 Οκτώβριος 2022

Χαλκιδική: «Δεν μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, χωρίς τον Μάρτιν», λέει ο αδερφός του αγνοούμενου

Κάθε λεπτό που περνά, τόσο μεγαλώνει η αγωνία και ο φόβος του αδελφού του Μάρτιν Γιοβανόφσκι, ο οποίος αγνοείται εδώ και 10 ημέρες στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Ο 31χρονς παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στην παραλία «Μύτη» όπου βρισκόταν με την παρέα του και έκτοτε οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι συνεχείς. Εδώ και τρεις ημέρες βρίσκεται στην περιοχή και ο αδελφός του, Γκόραν, ο οποίος περιμένει με αγωνία κάποιο νέο από τις Αρχές.

«Βρίσκομαι στη Χαλκιδική με την μητέρα μου, τη σύζυγό μου και το παιδάκι μας, ψάχνοντας τον αδερφό μου. Μέχρι τώρα δυστυχώς, δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα, κανένα σημάδι. Έχουμε “κολλήσει” σε άλλη χώρα, αλλά δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου χωρίς τον αδερφό μου. Δεν μπορώ να πω στην μητέρα μου, πως θα γυρίσουμε στην πατρίδα μας χωρίς αυτόν» δηλώνει αποκλειστικά στο ThessToday.gr ο Γκόραν, με την βοήθεια της εθελόντριας της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΦΚΑΘ), Μαρίας Τζουμανίδου.

Ο ίδιος σημειώνει πως καλούνται να καλύψουν από την τσέπη τους υπέρογκα έξοδα, τονίζοντας πως «η οικογένειά μου δεν μπορεί να το αντέξει άλλο. Η έρευνα για τον αδερφό μου γίνεται πολύ ακριβή» καθώς νοικιάζουν αεροπλάνα, σκάφη όπως και υποβρύχια drone με θερμικές κάμερες.

Ο Γκόραν απευθύνει για ακόμη μία φορά έκκληση για βοήθεια για τον εντοπισμό του αδερφό του τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους πολίτες της περιοχής. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συνδράμει στον εντοπισμό του αδερφού μου. Οι δωρεές είναι πολύ σημαντικές και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς αυτές. Πλέον όμως είμαστε ελάχιστοι στις έρευνες και έχουμε πολύ μεγάλη έκταση να καλύψουμε. Χρειαζόμαστε αεροπλάνα, επιπλέον drone και ελικόπτερα, οποιοσδήποτε μπορεί και ας ψάξει μαζί μας».

Οι εθελοντές της ΟΦΚΑΘ στη Χαλκιδική δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό του Μάρτιν

Σήμερα, οι εθελοντές της ΟΦΚΑΘ πραγματοποιούν μία ακόμη μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να μπορέσουν να μεταφέρουν κάποια καλά νέα στην οικογένεια του αγνοούμενου Μάρτιν. Χρησιμοποιώντας εναέρια drone με θερμική κάμερα, καθώς και δύο σκάφη, το ένα εκ των οποίων διέθεσε η Ναυαγοσωστική Ακαδημία Ελλάδος «Bayline Services», οι έρευνες θα επεκταθούν σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

«Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ δύσκολα καθώς δεν μας βοηθάει ο καιρός. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες περίπου μέχρι 4-5 το απόγευμα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως κάθε φορά. Το ένα σκάφος θα κινείται από τα Μουδανιά και προς το κάτω μέρος, ενώ το δεύτερο από τη Νέα Σκιώνη προς το Ποσείδι. Δίνεται μία πραγματική μάχη με τον χρόνο. Όλοι ελπίζουμε να βρούμε το παιδί και να το γυρίσουμε στην οικογένειά του που ακόμη και μετά από δέκα ημέρες, τον περιμένει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή στην πρώτη γραμμή των ερευνών για τον εντοπισμό του Μάρτιν.

Συντετριμμένη η μητέρα του 31χρονου έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ και με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει, εκλιπαρεί να δει το παιδί της. «Σας παρακαλώ, μην τον αφήσετε, βρείτε τον γιο μου» λέει επανειλημμένα με κομμένη την ανάσα στους διασώστες, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τις ημέρες που έχουν περάσει από την εξαφάνισή του, έχοντας πίστη πως θα τον ξαναδεί.

Δείτε φωτογραφίες από τις έρευνες στη Χαλκιδική

Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ
Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ
Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ
Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ
Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ
Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ

Πηγή