Δευτέρα , 27 Μάρτιος 2023

Χανιά: 26χρονη έπεσε θύμα απάτης με πρόσχημα επένδυση σε bitcoins -Της απέσπασαν 150.000 ευρώ

Με πρόσχημα τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, τα bitcoin, μία 26χρονη από τα Χανιά έπεσε θύμα απάτης, όταν επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν 150.000 ευρώ.

Οι περιπτώσεις των εξαπατήσεων με πρόσχημα τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022, όταν η νεαρή κοπέλα, η οποία διαμένει στα Χανιά, ήρθε σε επαφή με έναν αλλοδαπό που της είπε για επενδύσεις που θα μπορούσε να κάνει με το κρυπτονόμισμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί θα της απέδιδε πολύ μεγάλο κέρδος.

Έρευνα: Ένας στους δύο χρήστες κρυπτονομισμάτων έχει πέσει θύμα κυβερνοεγκλήματος

Πάτρα: Θύμα απάτης μέσω επένδυσης κρυπτονομισμάτων έπεσε γιατρός -Της απέσπασαν 20.000 ευρώ

Όπως ανέφερε στην καταγγελία της η 26χρονη, μετά από αρκετές συζητήσεις, τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές, πείστηκε και έκανε τρεις καταθέσεις στο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

Όταν η κοπέλα είδε τον Γενάρη πως ο λογαριασμός της ήταν άδειος και δεν είχε γίνει καμία επένδυση σε bitcoin, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δήθεν επενδυτή, όμως εκείνος είχε εξαφανιστεί.


Πηγή