Σάββατο , 25 Σεπτέμβριος 2021

Χιλιάδες παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη

Περίπου 350.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη, προειδοποίησε σήμερα η βρετανική ΜΚΟ Save the Children, η οποία κάλεσε τις ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους «να κάνουν τα πάντα για να τα προστατεύσουν».

«Τα παιδιά βρίσκονται ενώπιον μιας μακάβριας επιλογής στη δυτική Μοσούλη: πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στις βόμβες, στις μάχες και στην πείνα αν παραμείνουν και στις εκτελέσεις και στα πυρά ελεύθερων σκοπευτών αν προσπαθήσουν να διαφύγουν», ανέφερε ο Μαουρίτσιο Κριβαλέρο, διευθυντής της ΜΚΟ στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφεραν πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και τρεις ιρακινοί στρατιώτες, σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα συνοικίες οι οποίες ανακαταλήφθηκαν πρόσφατα από το Ι.Κ. στην ανατολική Μουσούλη.

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο στρατιωτικό σημείο ελέγχου και σκότωσε τρεις στρατιώτες και η δεύτερη συγκέντρωση αμάχων στην εμπορική συνοικία της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Σύμφωνα με τις πηγές ασφαλείας, οι βομβιστές εισήλθαν στην ανατολική Μοσούλη από το δυτικό τμήμα της πόλης που εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του Ι.Κ.

Υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις εκδίωξαν το Ι.Κ. από την ανατολική Μοσούλη κατά την πρώτη φάση μιας επίθεσης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα. Η δεύτερη φάση της εκστρατείας, στη δυτική Μοσούλη, ξεκίνησε σήμερα.


Πηγή