Δευτέρα , 4 Μάρτιος 2024

«Ψευδονταή Μητσό»: Σε παροξυσμό τα τουρκικά ΜΜΕ με Μητσοτάκη για το «Νταηλίκια γιοκ»

Ακραία φρασεολογία από τα τουρκικά ΜΜΕ, που χαρακτηρίζουν «ψευτονταή» τον Έλληνα πρωθυπουργό, για το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία με τη φράση «νταηλίκια γιοκ» από το βήμα της ΔΕΘ.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ παρουσιάζει τον κ. Μητσοτάκη στεφανωμένο με τις σημαίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γαλλίας, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης για το ΣΚΑΪ.

«Ψευδονταή Μητσο(τάκη)» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, με το δημοσίευμα να μην κρύβει την ενόχλησή του για τη συμμαχία Μητσοτάκη με Γαλλία, ΗΠΑ.

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει σε πιο ήπιο τόνο ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν».

Το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν φέρνει στον ΟΗΕ «τις προβοκάτσιες της Ελλάδας»

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας». «Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε να χαμηλώνει τους τόνους, μετά και τις συστάσεις Μπλίνκεν – Στόλτενμπεργκ, σε αντίθεση με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί για «νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή». «Αν θέλουμε ρίχνουμε τους Έλληνες και πάλι στη θάλασσα» ανέφερε.


Πηγή