Παρασκευή , 9 Ιούνιος 2023
Μητσοτάκης: «Όχι» σε πρόσθετους αυστηρούς όρους για τη βοήθεια από την ΕΕ

«Όχι» σε πρόσθετους αυστηρούς όρους για τη βοήθεια από την ΕΕ – Newsbeast

Αντίθετος στην επιβολή πρόσθετων αυστηρών όρων, που θα θυμίζουν τα μνημόνια, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έκτακτη βοήθεια μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν πιστεύω πως είναι απαραίτητοι οι όποιοι πρόσθετοι αυστηροί όροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στους Financial Times, συμπληρώνοντας ότι οι χώρες του Νότου θεωρούν «πολιτικά απαράδεκτο» κάτι τέτοιο.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα σχολιάζει θετικά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την Ελλάδα, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται στην άμεση απόφασή του για lockdown.

«Ήταν προφανές σε εμένα κάποια στιγμή ότι θα πρέπει να περάσουμε σε πλήρες lockdown. Και η πολιτική απόφαση θα ήταν καλύτερα να ληφθεί νωρίτερα παρά αργά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι τον «εξέπληξε ευχάριστα» η λειτουργία του ΕΣΥ.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη αποτελώντας κορυφαία επιλογή.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ενίσχυση των θεσμών. «Είμαστε πρωταθλητές στο να διασφαλίζουμε ότι γίνεται σεβαστό το Κράτος Δικαίου» τονίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.


Πηγή