Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Άγκυρα σε Τσίπρα: Ψάξτε στο υπουργικό σας για επιθετικότητα

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, ο οποίος στη διάρκεια πάνελ διαλόγου χαρακτήρισε την Τουρκία «επιθετικό γείτονα»

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα “επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του»

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση, σε μια πολύ αποσταθεροποιημένη και εύθραυστη ευρύτερη περιοχή, με έναν επιθετικό και καμιά φορά απρόβλεπτο γείτονα, με επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις, με ανοικτά προβλήματα και ανοικτά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

localStorage.clear();


Πηγή