Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Άγνωστοι κατέστρεψαν τον μεγάλο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στην ακτή Απελή στη Μυτιλήνη

Άγνωστοι γκρέμισαν τη νύχτα της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα, υπερμεγέθη τσιμεντένιο σταυρό, που άγνωστοι επίσης είχαν τοποθετήσει στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης.

Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών και ιδιαίτερα μελών της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», οι οποίοι χαρακτήριζαν την πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». Ας σημειωθεί ότι στην ακτή αυτή συχνάζουν στη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός των Ελλήνων και πολλοί αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο.

Οι αντιδράσεις αυτές προκάλεσαν με τη σειρά τους άλλες αντιδράσεις από μερίδα ντόπιων, που έφθασαν στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της «Συνύπαρξης» και άλλων. Κι ενώ το θέμα είχε ξεχαστεί και παρέμενε μόνο το αίτημα της «Συνύπαρξης» προς τις αρμόδιες αρχές, «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων», ήρθε  η καταστροφή του από αγνώστους.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το συγκεκριμένος γεγονός, από την ώρα που έγινε γνωστό, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από ομάδα Μυτιληνιών, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονται να ανακατασκευάσουν τον σταυρό. Η όλη κατάσταση πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, μαζί με όλα όσα έχουν προηγηθεί ως αποτέλεσμα της παρουσίας μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο στο νησί, συντείνει σοβαρά στη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων κοινωνικής συνοχής στη Λέσβο.

Πηγή φωτογραφιών: politikalesvos.gr

localStorage.clear();


Πηγή