Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Άδωνις Γεωργιάδης για Εξάρχεια: Θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα

Κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης (07/11) στα Εξάρχεια, με την επίθεση σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ και ανδρών της ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Όπως ανέφερε, «εύχομαι να μην ζήσουμε την ημέρα, που κάποιος αστυνομικός θα τραυματιστεί πολύ σοβαρά ή θα πεθάνει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τοποθέτησή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λήξει το άβατο στα Εξάρχεια. «Έχουμε συνεχόμενη πρόοδο και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Πολλά κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, έχουν απελευθερωθεί. Πολλές φορές η Αστυνομία έκανε επιχείρηση στα Εξάρχεια. Προφανώς και οι οργανωμένες δυνάμεις επί 40 χρόνια εκεί, επιχειρούν και τις αντεπιθέσεις τους», ανέφερε.

«Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει. Επί της αρχής εγώ θέλω μία Αστυνομία, που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο, να μπαίνει. Μπορεί να εκρίθη από τον επικεφαλής ότι εκείνη την ώρα, για Χ λόγους, ότι δεν έπρεπε να το πράξει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας βίντεο ντοκουμέντο με αστυνομικούς έξω από καφενείο στα Εξάρχεια.

«Χθες, πράγματι αυτή η επίθεση στους αστυνομικούς δεν ήταν για σόου. Ήταν μία δολοφονική επίθεση τρομοκρατική επίθεση και κατά τη γνώμη μου πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση όλα αυτά να μπουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Να τελειώνουμε. Γιατί όταν κάποιος πετάει μολότοφ στο κεφάλι κάποιου αυτό είναι τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο υπουργός, για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

Όσον αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχολίασε ότι «όσον αφορά τη διαχείριση των Εξαρχείων και της τάξης είναι παρά πολύ καλός. Τώρα ζούμε την περίοδο που όλο αυτό το σύστημα αντεπιτίθεται. Το Κράτος θα κάνει την δουλειά του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στην Προανακριτική για σόου»

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε και για τη χθεσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis. «Νομίζω ότι χθες η Βουλή χειρίστηκε σωστά το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι πήγε χθες για να κάνει σόου. Ήθελαν το σόου, που αστυνομικοί θα τράβαγαν έξω τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο. Θα φώναζαν αυτοί για το κράτος της Δεξιάς που επανέρχεται… Πήγαν ο Τσίπρας -που τους έστειλε- και ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν ένα σόου και αυτό δεν τους βγήκε», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιθυμεί να μην εξεταστεί από την Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. «Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει μάχη τεσσεράμισι χρόνια για να μην μιλήσει ο Φρουζής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται να μην καταθέσει ο Φρουζής. Ο κ. Τασούλας έχει δει τι έγινε χθες και την επόμενη φορά θα έχει λάβει τα μέτρα του», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Και -μεταξύ άλλων- συνέχισε με αναφορά επί του θέματος: «Η Βουλή έχει κανονισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τη φρουρά για να βγάλει έξω τον Κασιδιάρη. Ο σύγχρονος Κασιδιάρης είναι ο Πολάκης με τον Τζανακόπουλο. Αν ένας της Χρυσής Αυγής παραβιάζει τον κανονισμό είναι κακό, αλλά αν τον παραβιάζει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλό; Να τελειώσει η πλάκα…», είπε, για να διευκρινίσει ότι η αναφορά του έχει να κάνει με τη συμπεριφορά που επέδειξαν.

«Νόμοι ισχύουν για όλους το ίδιο. Η συμπεριφορά του Κασιδιάρη, του Τζανακόπουλου και του Πολάκη ως προς τον σεβασμό του κανονισμού της Βουλής, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ίδια», υπογράμμισε καταληκτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή