Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Άκρως επιτυχημένο το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ, με θέμα «Ελλάδα- Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων», από 31 Οκτώβρη έως και 2 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία στο φόρουμ του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, όπως και η παρουσία του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Κοτζιά.

Στόχος του Φόρουμ ήταν να συμβάλλει στη περαιτέρω σύσφιγξη των διαχρονικών σχέσεων με τη Ρωσία, τόσο σε πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο, όσο και στο φλέγον θέμα της οικονομικής συνεργασίας, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία σήμερα.

Δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται καθημερινά, μια πληθώρα θεμάτων συζητήθηκαν στο πλαίσιο ενός επικοδομητικού διαλόγου, ο οποίος συνέβαλε θετικά στις μεταξύ των δυο χωρών σχέσεις μέσα στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο ευρύτερα, ενισχύοντας παλαιούς δεσμούς και τροφοδοτώντας αμφότερες τις πλευρές με νέες ιδέες.

Ανώτατοι πολιτικοί λειτουργοί των δύο χωρών, βουλευτές, διακεκριμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκκλησιαστικοί παράγοντες και εκπρόσωποι κατά τομείς ενδιαφέροντος και δράσης των δύο χωρών, συνέβαλαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Φόρουμ.

elroforum2 elroforum3 elroforum4

 


Πηγή