Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Άλπεις: Τα λείψανά του 2 ετών Εμίλ βρέθηκαν κοντά στο σημείο εξαφάνισης 8 μήνες μετά -Τι ψάχνει η αστυνομία

Με τραγικό τρόπο έκλεισε η έρευνα για την εξαφάνιση του 2χρονου Εμίλ. Το παιδί είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Ιούλιο στις γαλλικές Άλπεις. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα οστά που βρέθηκαν χθες, ανήκουν στον Εμίλ.

Τα οστά ανακαλύφθηκαν χθες από περιπατητές, σε απόσταση περίπου 2 μιλίων από το σπίτι των παππούδων του όπου φιλοξενούνταν το παιδί το περασμένο καλοκαίρι στις 8 Ιουλίου καθώς οι γονείς του, που μένουν μόνιμα στη Μασσαλία, είχαν πάει διακοπές. Συγκεκριμένα τα μακάβρια ευρήματα βρέθηκαν σε ένα μονοπάτι μεταξύ της εκκλησίας και του παρεκκλησιού του χωριού Le Haut Vernet.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης βρέθηκε ένα κρανίο και οστά. Δεν βρέθηκε πλήρης σκελετός.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία της Aix-en-Provence σήμερα, αναφέρεται ότι η «γενετική ανάλυση ταυτοποιεί» ότι τα οστά ανήκουν στον Εμίλ. Αναφέρεται ακόμη ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εγκληματολογική έρευνα αλλά και η έρευνα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρέθηκαν τα οστά.

Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Μια πηγή δήλωσε στη Daily Mail: «Αναλύεται, μαζί με τα οστά του, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου. Όλα τα δόντια του νεκρού έχουν επίσης ανακτηθεί, αλλά κάποια άλλα στοιχεία του σώματος έχουν χαθεί. Drones και σκύλοι χτενίζουν ολόκληρη την περιοχή για την ανεύρεση περαιτέρω στοιχείων. Ίσως μέρη του σώματος να τα πήραν άγρια ζώα, αλλά καμία θεωρία δεν αποκλείεται», πρόσθεσε η πηγή.

Οι ερευνητές που έψαχναν για ίχνη του Εμίλ εδώ και οκτώ μήνες, δεν απέκλειαν τίποτα για την τύχη του μικρού.

Ο εισαγγελέας που ηγείται της δικαστικής έρευνας για την εξαφάνιση του Εμίλ, δήλωνε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανότητες ο μικρός να είχε δολοφονηθεί, να είχε απαχθεί ή να είχε εμπλακεί σε ατύχημα.

Ο μικρός Εμίλ

Ήταν εκεί τα οστά από το καλοκαίρι ή μετακινήθηκαν;

Η εκπρόσωπος της χωροφυλακής Marie-Laure Pezant, σύμφωνα με το BFMTV ανέφερε ότι η περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά του Εμίλ «έχει ήδη επιθεωρηθεί αρκετές φορές».

«Είχαμε μια έρευνα πολιτών, είχαμε ερευνητές από τη χωροφυλακή. Στο αποκορύφωμα της έρευνας, είχαμε κινητοποιήσει 80 χωροφύλακες», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μετακινήθηκαν τα οστά του Εμίλ. Αν και οι ερευνητές «ενδεχομένως να μην έχουν εντοπίσει την παρουσία τους (…) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οστά μπορεί επίσης να έχουν εναποτεθεί εκεί εκ των υστέρων».

«Θα μπορούσε να είναι ανθρώπινη παρέμβαση, ένα ζώο που τα μετέφερε ή καιρικές συνθήκες που άλλαξαν τη διαμόρφωση (σσ του εδάφους)», πρόσθεσε η ίδια.

Προς το παρόν, «δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι τα οστά αυτά υπήρχαν κατά τη στιγμή της έρευνας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Χωροφυλακής. «Δεν έχουμε αρκετά, οπότε θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε άλλη μια έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν άλλα οστά στην περιοχή», πρόσθεσε.

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα είχε αναφέρει νωρίτερα, επίσης στο BFMTV ότι η περιοχή που βρέθηκαν τα οστά είχε ερευνηθεί. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το έδαφος είναι «δύσκολο», γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ερευνητές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα οστά του παιδιού.

Ο François Balique, δήμαρχος του Le Vernet, δήλωσε στη Le Figaro ότι η περιοχή είχε «ανασκαφεί διεξοδικά».

«Είναι ένα μέρος όπου πηγαίνουν καθημερινά οι κυνηγοί και τα σκυλιά τους, όπου πηγαίνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής και όπου το φθινόπωρο γίνονταν δασικές εργασίες», πρόσθεσε.

Στην περιοχή αυτή, η οποία έχει αποκλειστεί από τους χωροφύλακες, θα πραγματοποιηθούν «εις βάθος έρευνες», δήλωσε στο BFMTV πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Σε τι θα επικεντρωθεί η έρευνα μετά την ανακάλυψη των οστών;

Σύμφωνα με τον Alain Vasquez, διοικητή της αστυνομίας «ο ιατροδικαστής είναι σε θέση, με τις αναλύσεις του, να καθορίσει αν κάτι είναι προ και τι είναι μεταθανάτιο», συμπληρώνοντας ότι «αν υπήρχαν ζώα που είχαν σχέση με τα υπολείμματα του πτώματος, αυτό προφανώς θα αποκαλυφθεί».

Η έρευνα θα πρέπει να καθορίσει αν ο χώρος είχε ανασκαφεί ή όχι, αν ο καιρός ή τα ζώα μπορεί να έκρυψαν τα οστά ή να τα αποκάλυψαν το Σάββατο και αν τα οστά εναποτέθηκαν εκεί εκ των υστέρων από κάποιον.


Πηγή