Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Άρματα, μπαλόνια και γαρύφαλλα στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς μαζική συμμετοχή η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε, μέσω πορείας, στη Βουλή, όπου και διαλύθηκε.

Με το δικό του μπλόκο του κόμματος «ΜέΡΑ25» έδωσε το «παρών» ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο φωτογραφικός φακός τον «τσάκωσε» με γαρύφαλλο στο πέτο και στο πλευρό του τη σύζυγό του Δανάη Στράτου.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ η συμμετοχή ήταν μαζικότερη. Στην πλατεία Συντάγματος παρήλασαν πολεμικά άρματα και ακούστηκαν συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αναγράφει το πανό πάνω στο τανκ.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων, του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βεβαίως για την αποδέσμευση τελικά από όλες τις λυκοσυμμαχίες. Το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα, κάθε μέρα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων. Καλή Πρωτομαγιά! Καλή δύναμη σε όλες και όλους!» δήλωσε.

Το ΠΑΜΕ, όπως και τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι συλλογικότητες που ξεκίνησαν από το Μουσείο, έκαναν πορεία που κατέληξε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Πορεία έκανε και η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

prtmai49 prtmai48 prtmai50

prtmai36 prtmai37 prtmai38 prtmai39 prtmai40 prtmai34 prtmai35 prtmai36 prtmai31 prtmai32 prtmai33 prtmai28 prtmai29 prtmai30 prtmai25 prtmai26 prtmai27 prtmai22 prtmai23 prtmai24 prtmai13 prtmai15 prtmai14 prtmai16 prtmai17 prtmai18 prtmai19 prtmai20 prtmai21 prtmai12 prtmai5 prtmai6 prtmai7 prtmai8 prtmai9 prtmai10 prtmai11 prtmai1 prtmai2prtmai4Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος, Κατερίνα Καμπόσου

localStorage.clear();


Πηγή