Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Άστεγος έδωσε σε μια κοπέλα τα τελευταία του λεφτά και εκείνη του μάζεψε… 300.000 ευρώ

Όταν η 27χρονη Kate McClure έμεινε με το αμάξι της πάνω σε αυτοκινητόδρομο της Φιλαδέλφεια, δεν ήξερε τι να κάνει.

Και τότε εμφανίστηκε ένας πολύ διακριτικός ήρωας για να τη συνδράμει.

Ο άστεγος Johnny Bobbitt είχε ένα 20δόλαρο στην τσέπη, το πρώτο και τελευταίο του φυσικά, κι όμως δεν σκέφτηκε στιγμή να το ξοδέψει για να βάλει βενζίνη η κοπέλα. Μέχρι και στο σπίτι της τη συνόδευσε για να βεβαιωθεί πως θα ήταν ασφαλής.

Η κοπέλα αποφάσισε να τον ξεπληρώσει με έναν τρόπο που θα του έλυνε το πρόβλημα. Έστησε μια σελίδα για τον άστεγο σε μια πλατφόρμα χρηματοδότησης και σύντομα ο λογαριασμός του θα είχε… 384.000 δολάρια (323.000 ευρώ)! Η κοπέλα δεν είχε μείνει ποτέ με το αμάξι της από βενζίνη και κατατρομοκρατήθηκε. Ήταν νύχτα και κατασκόταδο και τα είχε χαμένα.

«Και τότε γνώρισα τον Johnny», λέει, «με είδε να σταματάω και κατάλαβε πως κάτι πήγαινε στραβά. Μου είπε να επιστρέψω στο αμάξι και να κλειδώσω τις πόρτες. Λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε με ένα κόκκινο μπιτόνι βενζίνης. Ξόδεψε τα τελευταία του 20 δολάρια για να επιστρέψω ασφαλής στο σπίτι»…  

Η Kate δεν μπορούσε να του γυρίσει τα λεφτά επιτόπου επειδή είχε ξεμείνει από μετρητό. Κι έτσι επέστρεφε στο σημείο που τον είχε συναντήσει ψάχνοντάς τον. Τον βρήκε κάποια στιγμή και του έδωσε πίσω τα 20 δολάρια, αλλά και ζεστά ρούχα, φαγητό και νερό.

Μόνο που θεώρησε πως δεν ήταν αρκετά, κι έτσι έστησε αυτή την εκστρατεία στο ίντερνετ ζητώντας από τον κόσμο 10.000 δολάρια, μιας και ο Johnny χρειαζόταν «ένα μικρό διάλειμμα»…

Μόνο που ο κόσμος τον αντάμειψε με πολλά περισσότερα, ώστε να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του…

localStorage.clear();


Πηγή