Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Άφαντος ο πατέρας Αντώνιος: Εξέπνευσε η προθεσμία της Εισαγγελίας να εγκαταλείψει τη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό

Άφαντος είναι ο πρώην υπεύθυνος της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, ενώ υπάρχει εισαγγελική απόφαση που ορίζει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από όλες τις δομές της οργάνωσης.

Τα μεσάνυχτα εξέπνευσε η προθεσμία της Εισαγγελίας προς τον πατέρα Αντώνιο να εγκαταλείψει τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, ενώ παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται και τι θα πράξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δομή λένε ότι έχουν να τον δουν τρεις μέρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν και αστυνομικές πήγες, εκτιμάται ότι ο π. Αντώνιος έχει ήδη φύγει από το σπίτι στελέχους της δομής όπου εφέρετο να φιλοξενείτο με την πρεσβυτέρα.

Η εισαγγελική απόφαση για τον «εξοστρακισμό» του

Σημειώνεται ότι με εισαγγελική εντολή απαγορεύτηκε στον π. Αντώνιο και τους τρεις στενούς του συνεργάτες να πλησιάζουν τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του την εισαγγελική απόφαση, ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από τη δομή μέσα σε τρία 24ωρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μόνο εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα σε κάποια δομή.

Δικηγόροι π. Αντώνιου: Δεν του έχει κοινοποιηθεί η εισαγγελική διάταξη

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου από την πλευρά τους (σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha) υποστηρίζουν ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί ή διάταξη και ότι από τη στιγμή που θα του κοινοποιηθεί έχει περιθώριο τριών ημερών για να απομακρυνθεί από τον χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τρεις στενούς συνεργάτες του, αλλά όχι για την πρεσβυτέρα, η οποία δεν έχει σε βάρος της καταγγελίες, οπότε μπορεί και στο διαμέρισμα να μένει και τις δομές να επισκέπτεται.

Πότε θα μπορεί να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ;

Η Αστυνομία θα μπορέσει να επέμβει για βίαιη απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου, μόνο εφόσον υπάρξει καταγγελία ότι είναι ακόμα σπίτι, παρά την εισαγγελική απόφαση.

Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει την εισαγγελία η οποία θα διατάξει με την σειρά της την βίαιη απομάκρυνση του από τους αστυνομικούς, οι ποιοι πρώτα μπορεί να προβούν σε απλή σύσταση.

Όσον αφορά την παράδοση του εγγράφου με την απαγόρευση διαμονής στο εν λόγω διαμέρισμα στη δομή στον Κολωνό αλλά και την απαγόρευση εισόδου στις δομές σε πρώτη φράση για 90 ημέρες, η παράδοση έγινε από δικαστικό επιμελητή και όχι από την Αστυνομία.


Πηγή